Lite som en DJ

Svar på Ainas fråga: Javisst! ni önskar, jag skriver!

Så alltså
Jag har fått schema för september. Ser ut som så att jag nu första tiden skall följa med 5 st olika teaterpedagoger när de har sina olika grupper. ( o i nått skede kanske leda lite grupper själv)
Grupperna kan vara mellan 6-7, 8-9, 9-10, 11-12, 12, 13-14, 14-15 osv.. upp till 21.
Inte så många som är 21 dock. Mest grupper i 12 års klassen.

Vår teater strävar alltid att grupperna skall sätta upp en pjäs på våren. Så jag kommer egentligen bara att se början av deras skapande. När de hittar roller, sätter ihop scener o sånt. Detta gör dom via impro mest.
Eftersom grupperna bara har en gång i veckan var så hinner det inte utvecklas så mycke medans jag är här, utan det kommer just på vårterminen.

Så nu dessa dagar har jag som sagt bara suttit o tittat på. Hjälpte lite till att läsa manus med 15 åringarna, försökte leda en uppvärmning med 14 åringarna, men dom va så självständiga att de klara dom fint själv.
Så vad får jag ut av att sitta o titta. Jo, jag lär mig nya uppvärmningar och jag får se hur de olika åldersklasserna skiljer sig från varandra.
Idag såg jag det extra tydligt eftersom teaterpedagogen ( som btw är mycket... Mycket! SNYGG!) gjorde samma uppvärmningar o övningar med alla sina elever.  ( tre olika grupper mellan 12-14)

Fick även idag följa med på ett äkta svenskt möte.
Jag trodde att det bara var myt att dom, svenskarna, alltid måste "diskutera" runt ett problem o aldrig komma fram till någon lösning. Men idag så fick jag se de med egna ögon. Dom pratade om problem dom hade, vilka problem de måste lösa ,dom branstormade kring lösningar, presenterade o åkte hem.
Inget mer.

.. ja ja..
kanske var någonting ja missade... (roligast var när ena tanten räckte upp handen o sa: "ja, jag skulle vilja att man hänger lite saker i luften...från lamporna tex, som hänger sådär *viftar lite med händerna*... de skulle vara fint tycker jag...*tyyyystnad*" Alla som sett yrrol sko skratta med mig ;) ;))

Ja.. slutade kl 20.30.. så börjar bli lite trött.
Var det nått sånt du ville veta Aina? ;)
Hade bra!


Kommentarer
Postat av: Ainabaina

Typ just precis sånt. Ja vill liksom veta om de e såndær jaha-nu-e-ja-hær-vad-gør-jag-nu feelis? Føresten så undrar ja om du har mera æn de foto dær ja o du yrar i oslo? Ja måst fan skærpa mej me min kamera! Justnu kæmpar ja med att hålla tre bollar i luften och de e fan så jobbit då int de funkar. Ja suger och e pissdåli på allt vad bollar heter. Suck och støn och dritt.

2008-09-11 @ 18:07:08
Postat av: Emil

Huvudet på spiken med diskussioner!Svenskarna är verkligen precis som Yrrol framställer dem. Ibland känner jag att jag håller på att gå i bitar av denna beslutsångest. Flumm!

2008-09-11 @ 18:12:09
URL: http://emilhietanen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0